Kies een categorie
« terug naar het overzicht

Scholing hoog- en meerbegaafdheid


10 oktober 2017

Zoals u wellicht weet is hoog- en meerbegaafdheid al jarenlang een thema waaraan wij veel aandacht besteden op de Jan Harmenshof. Wij vinden scholing van onze teamleden daarbij van groot belang. Wij laten dit onderwerp dan ook jaarlijks terugkomen in ons scholingsprogramma. Vorig schooljaar hebben wij daarvoor met ons complete team zelfs drie scholingsavonden gevolgd via de vereniging BPS (begaafdheidsprofielscholen). Daarbij hebben wij onder meer onze visie en missie weer eens kritisch onder de loep genomen. Ook dit jaar blijft dit onderwerp hoog op onze (scholings)agenda staan.

Op onze studiedag van 12 oktober 2017 bezoeken wij met ons team de jaarlijkse conferentie van het  Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling. Dit jaar is het thema 'Gezien worden en jezelf laten zien'. We besteden aandacht aan het sociale en emotionele welbevinden, persoonlijke groei en specifieke begeleidings- en ondersteuningsbehoeften van kinderen met kenmerken van begaafdheid en/of kenmerken van leer- en/of gedragsproblemen ('dubbel bijzonder').

Jim Delisle verzorgt de hoofdlezing 'Learning to exhale: Meeting the intellectual and emotional needs of gifted children'. Daarna zijn er 3 rondes met 15 parallelle lezingen en workshops die aansluiten op de meest recente wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk. Met sprekers uit de US, Engeland, België en Nederland biedt deze jaarlijkse conferentie over begaafdheid volop inspiratie en nieuwe inzichten, vanuit een breed perspectief, zowel nationaal als internationaal.