Kies een categorie

Internationalisering


 
Wij vinden het belangrijk om ons Engels onderwijs een zinvolle invulling te geven voor onze leerlingen. Het is leuk om Engels te leren, maar het wordt nog beter wanneer je het geleerde kunt inzetten om met anderen te communiceren.
Wij maken hiervoor gebruik van E-twinning, de community voor scholen in Europa. Via dit medium kunnen wij allerlei kleine projecten uitvoeren met andere scholen, zoals het uitwisselen van kerstkaarten of meedoen aan de Europese vogeltelling. Al onze leerkrachten hebben scholing gekregen om E-twinning goed in te zetten in hun groep.
 


Naast kleine projecten hebben wij ook aan een groot project deelgenomen in 2013 tot en met 2015 met scholen uit Schotland en Malta. In dit project zijn leerkrachten van de drie landen bij elkaar op bezoek geweest en hebben de leerlingen veel van elkaar geleerd en materialen uitgewisseld.

In het schooljaar 2015-2016 hebben wij samengewerkt met de Kowala Primary School in Kenia Dit was een initiatief van juffrouw Wijnanda die tijdens een vakantie in Kenia contact had gelegd met de school. De kinderen hebben elkaar tekeningen, posters en slingers gestuurd. Het is heel spannend een envelop open te maken die zo'n lange reis heeft gemaakt en dan het werk te bewonderen van de Keniaanse kinderen. Het is een leuke, maar ook leerzame ervaring geweest voor onze leerlingen en we hopen dat we in toekomst nog eens samen kunnen werken met de school uit Kenia.