Inspectiebezoek

Al een aantal jaren is de Jan Harmenshof een excellente school. Elke 3 jaar moet een excellente school opnieuw aantonen dat de onderwijskwaliteit en het onderscheidende aanbod nog steeds van een hoog niveau zijn. Het eerste deel hiervan hebben wij gisteren gehad in de vorm van een uitgebreid inspectieonderzoek. Twee inspecteurs hebben groepen bezocht en gesproken met leerlingen, ouders, leerkrachten en de directie/IB. Daarnaast hebben zij alle protocollen, overige documenten en resultaten bestudeerd. Tijdens dit uitgebreide onderzoek kijkt de inspectie niet alleen of er aan alle basiskwaliteitseisen wordt voldaan, maar of de school ook echt op meerdere onderdelen een bovengemiddelde kwaliteit levert.
Aan het eind van deze spannende en intensieve dag hebben de inspecteurs middels een presentatie bekend gemaakt dat wij voor ons totale onderwijs het oordeel "Goed" hebben gekregen. Wat zijn we blij met dit mooie resultaat, hoe mooi om te zien dat het harde werken beloond wordt. Dat duidelijk zichtbaar is dat wij als school de goede dingen doen en dat dit van hoogstaande kwaliteit bevonden wordt.
We kunnen nu door naar de volgende ronde waarin ons excellentieprofiel, Vroeg Vreemde Talen Onderwijs Engels en Internationalisering, beoordeeld zal worden. Als ook dit positief beoordeeld wordt, dan mogen we het predicaat excellente school ook de komende drie schooljaren blijven voeren.
Media
  • IMG-20230127-WA0006
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT