Kies een categorie

AngliaHet Anglia Examination Syndicate in Chicester, England is  een organisatie die wereldwijd examens in de Engelse taal aanbiedt. Het Anglia examen kent veertien niveaus, waarvan het Proficiency Level toegang geeft tot Engelse Universiteiten en Hogescholen.  Ook in Nederland is er groeiende erkenning. De Anglia niveaus zijn ook gekoppeld aan het Common European Framework waardoor de examens ook internationaal erkend worden.

Op de Jan Harmenshof nemen de leerlingen van de groepen 6 en 8 deel aan deze examens  In groep 6 is dat op First Step of Junior level. In groep 8 worden de meeste leerlingen  op het niveau Primary Level getoetst, maar ook Preliminary en Elementary level behoren tot de mogelijkheden.  Het examen bestaat uit de onderdelen Reading, Writing & Listening en Speaking. Voor het onderdeel Speaking heeft onze school eigen “speaking assessors” dus bekende gezichten voor de leerlingen.

Naast de examens biedt het Anglia Netwerk Nederland voor leerkrachten en leerlingen andere activiteiten, zoals trainingen, studiebezoeken en studiereizen, meetings, workshops, summer schools en summer camps. Op de website van Anglia (www.anglia.nl) staat meer informatie over deze activiteiten.